Asio Uutiset

14.10.2019
Sotkamon kunta on tilannut Asio Tilavarausjärjestelmän ja kunnan tilojen Nettivarausportaali palvelun.

10.10.2019
Helsingin Kansanopisto HEO on ottanut käyttöön Asio Tilavarausjärjestelmän ja tilojen Nettivarauspalvelun opettajille ja opiskelijoille.

04.10.2019
Fazer Food Services laajentaa Asio Kokousvarausohjelmiston käyttöä kokoustilojen ja ravintolapalveluiden nettivarauspalveluille. Ensi vaiheessa käyttöönotetaan 30 Suomessa toimivaa ravintolaa.

03.10.2019
Nummelan Palloseura NuPS on tilannut Asio Kenttävarausohjelmiston ja kenttävuorojen nettimyyntipalvelun.

02.10.2019
Kontiolahden kunta on ottanut käyttöön Asio Tilavarausjärjestelmän ja kunnan tilavarausten nettiportaaliin.

02.10.2019
Outokummun kaupunki on ottanut käyttöön Asio Tilavarausjärjestelmän ja kaupungin tilavarausten nettiportaaliin.

26.09.2019

24.09.2019
Aalto-yliopiston I^3 tutkimuslaitos on tilannut Asio Laitevarausohjelmiston tutkimuslaitoksen laitevarauksille ja laitteiden lupahallinnolle.

17.09.2019
Aalto-yliopiston Department of Applied Physics on tilannut Asio Laitevarausohjelmiston tutkimuslaitoksen laitevarauksille ja laitteiden lupahallinnolle.

06.09.2019
EBK-HONKA areena on tilannut Asio Tapahtumavarausohjelmiston ja Asio Verkkokaupan areenan kuntosalikorttien nettimyynnille.

05.09.2019
Aalto-yliopiston Metsähovi Radio Observatory on ottanut käyttöön Asio Laitevarausohjelmiston tutkimuslaitoksen laitevarauksille ja laitteiden lupahallinnolle.


14.08.2019
Aalto-yliopiston Metsähovi Radio Observatory on tilannut Asio Laitevarausohjelmiston tutkimuslaitoksen laitevarauksille ja laitteiden lupahallinnolle.

13.08.2019
Helsingin Kansanopisto HEO on tilannut Asio Tilavarausjärjestelmän ja tilojen Nettivarauspalvelun opettajille ja opiskelijoille.

26.06.2019
Äänekosken kaupunki on tilannut Asio Tilavarausjärjestelmän ja Nettivarauspalvelun kaupungin tilavarauksille.

06.05.2019
Muuramen kunta on ottanut käyttöön Asio Tilavarausjärjestelmän ja julkistanut kotisivullansa kunnan tilojen Muuvari tilavarausportaali -palvelun.

03.05.2019
Fazer Food Services on ottanut Asio Kokousvarausohjelmiston ja John S -ravintolan kokoustilojen ja ravintolapalveluiden nettivarauspalvelun tuotantokäyttöön.

23.04.2019
Turun Palloseura TPS on tilannut Asio Kenttävarausohjelmiston ja areenan aitioiden varausmyyntipalvelun.

17.04.2019
Outokummun kaupunki on tilannut Asio Tilavarausjärjestelmän ja Nettivarauspalvelun kaupungin tilavarauksille.

17.04.2019

16.04.2019
Fazer Food Services on ottanut Asio Kokousvarausohjelmiston pilotointikäyttöön John S -ravintolan ravintolapalveluille ja kokoustilavarauksille.

10.04.2019
Joensuun kaupunki on ottanut käyttöön Asio Grid-kalenterinäytöt Tilavajoensuu-palvelussa.

02.04.2019
Muuramen kunta on ottanut käyttöön Asio Tapahtumavarausohjelmiston ja julkaissut kotisivuillensa tapahtumien ilmoittautumispalvelun, ensimmäisenä uimakoulujen netti-ilmoittautuminen.

01.02.2019
Aalto-yliopiston Kylmälaboratorio on ottanut käyttöön Asion kehittämän tutkimuslaitteiden nettivarauspalvelun laboratorion laitevarauksille ja varauksien lupahallinnolle.

21.01.2019
Asio Varausohjelmiston versio v19 on nyt julkistettu ja saatavilla. Lue lisää julkistuksesta ja v19 toiminnallisuuksista.

04.01.2019

Asion hallituksen puheenjohtajan vuosikatsaus

Vuosi sitten siirsin Asion vetovastuun nuoremmille hartioille ja siirryin hoitelemaan kehityshankkeittemme ja asiakasprojektiemme koordinointia. Uusi toimitusjohtaja on pannut tuulemaan ja yrityksen tulos on edennyt mukavasti oikeaan suuntaan. Kesäkuussa 2018 päättynyt tilikausi osoitti jo liikevaihdolle noin kymmenen prosentin nousua ja nyt näyttää kuluva tilivuosi tuottavan vieläkin reilumman kasvun. Uusien asiakassopimusten myötä olemme lisänneet resursseja tekniseen tukeen ja kehitykseen.

Syitä myönteiseen kehitykseen on useita. Pitkän kehityshistorian omaava Asion perusmoottori monipuolisine säätövipuineen taipuu perinteisten tilavarausten lisäksi mitä moninaisimpiin varaustarpeisiin, mm. urheiluareenoiden kenttävarauksiin ja paikoitustilojen hallinnointiin. Ohjelmaan on helppo liittää oheisjärjestelmiä, esimerkkeinä kulunvalvonta ja laitevarausten lupakäsittelyt.

Ehkäpä merkittävin yksittäinen syy hyvään tulokseen on nettiin sovitettujen toiminnallisuuksien käytön lisääntyminen. Olemme vuoden aikana tehneet kymmeniä asiakaskohtaisten tarpeiden pohjalta rakennettuja ja käytettävän päätelaitteen ominaisuuksiin sovitettuja ohjelmia (puhutaan responsiivisista käyttöliittymistä). Perinteinen ns. toimistokäyttöliittymä on voitu jättää vain rajattuihin erikoistarpeisiin, mm. järjestelmän tietosisällön ylläpitoon, laskutukseen, raportointiin ja kustannusseurantaan.

Esimerkkinä uusista lisätoiminnallisuuksista mainitsen tapahtumajärjestelyihin liittyvän logistiikan hoidon. Aulapalvelu/vastaanotto voi nyt kaksisuuntaisesti välittää tietoa järjestelyihin liittyville toimittajaosapuolille (esim. catering, kokouspalvelutuki). Tuote- ja palvelutilauksiin tulevat lisäykset ja muutokset välittyvät palvelutuottajalle tosiaikaisesti, samoin QR-koodin avulla hoidettavat ad hoc-tilaukset tilaisuuden aikana.

GDPR on vuoden aikana tullut kaikille tutuksi. Se on aiheuttanut paljon työtä täällä, kuten varmaan myös teilläkin. Nyt käytettävissä on laaja henkilötietokäsittelyihin liittyvä kirjaus- ja seurantatoiminnallisuus, jonka toimivuus on jo joutunut ulkopuolisen tarkastajan käsittelyyn. Toinen iso, käyttäjille tosin näkymätön muutostyö on tapahtunut Asio-moottorin sisuksissa. PHP-niminen varusohjelmistokomponentti on uudessa versiossaan merkittävästi muuttunut ja nyt käytössä olevan version tuki loppunut. Olemme käyneet läpi yli tuhat Asio-ohjelmaa ja tehneet niihin koneavusteisesti ja käsipelillä tarvittavat muutokset. Uudet ohjelmat asennetaan Asion palvelimelle tammikuussa ja toimitetaan omaa palvelinta käyttäville pyynnöstä helmikuun alusta lähtien.

Uusi Asio-versio V19.0 julkistetaan vakiintuneen käytännön mukaisesti tammikuun lopussa. Toimitusjohtaja Tom Ojala lähettää julkistustiedotteen parin viikon kuluessa. Tiedotteessa kerrotaan tarkemmin Asioon tehdyistä uusista toiminnoista ja niiden parannuksista.

Kiitämme päättyneen vuoden hyvästä yhteistyöstä ja toivottelemme menestystä myös tälle vuodelle.

Risto Ojala
hall.pj

21.12.2018

Cubescom ja Asio-Data ovat aloittaneet yhteistyön. Kumppanuus sai alkunsa viime kesänä, kun Cubescom toteutti asiakkaalleen Päijät-Hämeen kesäyliopistolle WordPress-lisäosan heidän uudelle verkkosivustolleen. Lisäosan avulla Asio-koulutuskalenterin tiedot siirtyvät saumattomasti Päijät-Hämeen kesäyliopiston etusivulle.

Cubescom Oy on 1980-luvun alussa perustettu, digitaalisia asiakasratkaisuja toteuttava yritys. Cubescomin ydinosaamista on ohjelmistojen, verkkopalveluiden toiminnanohjausjärjestelmien ja Microsoft-tuotteiden toimittaminen. Cubescomin pääkonttori on Lahdessa, mutta Cubescomilla on tytäryritys ja toimintaa myös Ruotsissa.

Cubescomin ja Asio-Datan yhteistyön tavoitteena on tuoda etuja molemmille osapuolille.

Asio-Datan toimitusjohtaja Tom Ojala avaa käytännön etuja:

”Kumppanuus Cubescomin kanssa pohjaa aitoon synergiaan. Näemme yhteistä liiketoimintapotentiaalia esimerkiksi ohjelmistomme rikastamisessa WordPress-julkaisualustaa käyttäville asiakkaillemme. Myös nettivarauspalveluidemme käyttökokemus tulee parantumaan entisestään asiansa osaavan ja Asion-nettirajapintoja tuntevan web-integraattorin toimesta.”

Kumppanuussuhde laajentaa yritysten palvelutarjontaa ja parantaa asiakaskokemusta. Cubescomin liiketoimintapäällikkö Jari Nietula:

”Olemme erittäin innoissamme alkavasta yhteistyöstä. Yhteistyö Asion kanssa täydentää tarjontaamme ja tuo parhaimmillaan meille molemmille kokonaan uudentyyppisiä yhteistyöprojekteja.”

Lisätietoa:

Toimitusjohtaja Tom Ojala, tom.ojala@asio.fi, +358 50 576 5056

Liiketoimintapäällikkö Jari Nietula, jari.nietula@cubescom.fi, +358 44 7617 715


20.12.2018
Toivotamme kaikille Asio-käyttäjillemme ja yhteistyökumppaneille rentouttavaa Joulua. Tänä vuonna tuemme pieneltä osaltamme heikommassa asemassa olevien lasten opiskelumahdollisuuksia.


22.11.2018
Aalto-yliopisto on ottanut käyttöön Asio Tilavarausjärjestelmästä tuotetun booking.aalto.fi yliopiston kampuksen tilojen nettivarauspalvelun.

19.11.2018
Aalto-yliopiston Kylmälaboratorio on tilannut Asio Laitevarausohjelmiston laboratorion laitevarauksille ja lupahallinnolle.

15.11.2018
Joensuun kaupunki on ottanut käyttöön Asio Nettikalenterit kaupungin tilavarauksille ja julkistanut Tilava Joensuu tilojen nettiportaalin.
20.08.2018
Savonlinnan kesäyliopisto on tilannut Asio Nettirajapinnan koulutusten nettipalveluiden tuottamiselle kotisivullensa.

10.08.2018
Joensuun kaupunki on ottanut käyttöön Asio Nettikalenterit Joensuu Areenan kentille ja liikuntatiloille.

06.08.2018
Asio esittelee ohjelmistojaan opetusalan SETT teknologiaforumissa Helsingin Messukeskuksessa 13-14.9.2018. Löydät meidät sisäänkäynnin vierestä paikalta A3.

14.06.2018
Kielo Business Park Jyväskylä on ottanut käyttöön Asio Ravintolatilausten nettipalvelun.

18.05.2018
Porvoon Uusimaa Areena on ottanut käyttöön Asio Kenttävarausohjelmiston ja Areenan nettivarauspalvelun.

07.05.2018
Joensuun kaupunki on tilannut Asio Tilavarausohjelmiston ja kaupungin tilojen nettivarauspalvelun.

04.05.2018
Helsingin Palloseura HPS on ottanut käyttöön Asio Kenttävarausohjelmiston ja Asio Nettikalenterin kenttävuoroille.

30.04.2018
Kielo Business Park Jyväskylä on ottanut käyttöön Asio Kokousvarausohjelmiston sekä Kokoustilojen nettivarauspalvelun.

19.04.2018
Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä KEUDA on ottanut käyttöön Asio Kokousvarausohjelmiston ja Nettivarauspalvelut kokoustiloille ja ravintolapalveluille sekä tapahtumatiloille.


07.03.2018
Kielo Business Park Jyväskylä on tilannut Asio Kokousvarausohjelmiston ja Kokoustilojen nettivarauspalvelun.

09.02.2018
Helsingin Palloseura HPS on tilannut Asio Kenttävarausohjelmiston ja Asio Nettikalenterin kenttävuoroille.

04.01.2018
Assi Group Business Park Lappeenranta on ottanut käyttöön Asio Kokousvarausohjelmiston sekä Kokoustilojen nettivarauspalvelun.

19.12.2017
Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä KEUDA on tilannut Asio Tilavarausohjelmiston ja Nettivarauspalvelun kokous- ja tapahtumavarauksille.

16.11.2017
Kokonniemen Palloiluhalli on tilannut Asio Kenttävarausohjelmiston ja Asio Nettivarauspalvelun uuden jalkapallohallin kenttävarauksille.

08.11.2017
Turku-Areenat on ottanut käyttöön Asio Aitiovaraus myyntivarauspalvelun Gatorade Centerin tapahtumien aitiomyynnille.


01.11.2017
EBK-HONKA areena on julkistanut jalkapalloareenan kenttävuorojen varausmyyntipalvelun kotisivullansa ja ottanut tuotantokäyttöön Asio Kenttävarausohjelmiston.

10.10.2017

Asio sponsoroi PPJ-mutsien matkaa!


04.10.2017
Pohjola Rakennus Oy on ottanut käyttöön Asio Parkkivarausohjelmiston parkkipaikkojen online- ja mobiilivarauksille.


11.09.2017
Isonkyrön kunta on julkaissut Asio Tilavarausportaalin kuntalaisten tilavarauksille.

29.08.2017
Etelä-Vantaan Taitoluistelijat (EVT) on ottanut käyttöön Asio Nettikalenterin luisteluryhmien harjoitusvuoroille.

23.08.2017
Aalto Space, powered by Asio, nyt saatavilla Aalto Yliopiston opiskelijoiden kampuksen tilavarauksiin myös selainversiona (Aalto Space WebApp).


17.08.2017
Turku-Areenat on tilannut Asio Tilavarausohjelmistoon Gatorade Centerin aitioiden, kokoustilojen sekä ravintolatilojen myyntivarauspalvelun.

16.08.2017
Assi Group Business Park Lappeenranta on tilannut Asio Kokousvarausohjelmiston aula- , keittiö- ja tilanäyttöpalveluilla sekä kokoustilojen nettivarauspalvelun.

10.08.2017
EBK-Honka areena on tilannut Asio Kenttävarausohjelmiston ja Asio Nettikalenterin kenttävuorovarauksille.

02.08.2017
Metro Areena on ottanut käyttöön Asio Nettikalenterin jäävuorojen varauksille.

03.07.2017
Alavuden kaupunki on ottanut käyttöön Asio Nettikalenterit APV seuran jalkapallon ja jääkiekon ja pesäpallon lajikalentereille.

28.06.2017
HJK on ottanut käyttöön Asio Nettikalenterin kenttiensä vuorovarauksille.

27.06.2017
IF Gnistan on tilannut Asio Kenttävarausohjelmiston ja Asio Nettikalenterin kenttävarauksille.

26.06.2017
Snellman kesäyliopisto on ottanut käyttöön Asio Nettikalenterin koulutuksillensa sekä koulutustarjonnan tapahtumaoppaan ja hakukoneen.

22.06.2017
Taipalsaaren kunta on ottanut käyttöön Asio Tilavarausohjelmiston ja Asio Nettikalenterin kunnan tilojen varauskalentereille.

20.06.2017
Isokyrön kunta on ottanut käyttöön Asio Tilavarausohjelmiston.

17.06.2017
Metro Areena on ottanut käyttöön Asio Tilavarausohjelmiston.

14.06.2017
Ajantieto on ottanut käyttöön Asio Nettikalenterin koulutuksillensa.

12.06.2017
Hämeen kesäyliopisto on ottanut käyttöön Asio Nettikalenterin koulutuksillensa sekä koulutustarjonnan hakukoneen.

23.05.2017
FC Honka on tilannut Asio Kenttävarausohjelmiston ja Asio Nettikalenterit kokoustila- ja kenttävarauksille sekä myClub taloushallinnon yhteysohjelman.

18.05.2017
Isokyrön kunta on tilannut Asio Tilavarausohjelmiston ja Asio Nettikalenterin kunnan liikuntatilojen varauskalentereille.

15.05.2017
Metro Areena on tilannut Asio Kenttävarausohjelmiston ja Asio Nettikalenterin Areenan kenttä- ja tilavarauksille.

15.05.2017
Taipalsaaren kunta on tilannut Asio Tilavarausohjelmiston ja Asio Nettikalenterin kunnan liikuntapaikkojen varauskalentereille.

04.05.2017
Liikuntakeskus Pajulahti on tilannut Asio Nettikalenterin liikuntatilojen varauskalentereille.

27.04.2017
Telia 5G -areena on ottanut käyttöön Asio Nettikalenterin tilojen varauksille.

26.04.2017
Helsingin Jalkapalloklubi HJK on ottanut käyttöön Asio Nettikalenterin joukkueiden harjoitusvuoroille.

18.04.2017
Etelä-Pohjanmaan kesäyliopisto (EpKy) on ottanut käyttöön Asio Nettikalenterin koulutuksillensa.

07.04.2017
Alavuden Peliveikot, APV, on ottanut käyttöön Asio Nettikalenterin Pesäpalloseuran harjoitusvuoroille ja kenttävarauksille.

05.04.2017
Pelastusopisto on tilannut Asio Nettikalenterin tilavarauksille.

14.03.2017
Rikosseuraamusalan koulutuskeskus RSKK on ottanut käyttöön Asio Online Nettikalenterin opintoryhmille.

11.02.2017

25.01.2017
Alavuden kaupunki on julkistanut Asio Online Nettikalenterin kuntalaisten liikuntatilavarauksille.

20.01.2017
Helsingin kaupunki on tilannut laajennuksen Asio ERP Tilavarausohjelman kirpputoripöytävarauksille.

19.01.2017
Rikosseuraamusalan koulutuskeskus on tilannut Asio Online Nettikalenterin ryhmien opintojaksoille.

16.12.2016
Olemme lahjoittaneet joulutervehdykseen varatun rahasumman Invalidiliitolle.

13.12.2016

Asio ja Paytrail ovat sopineet kumppanuudesta Online-maksupalveluiden tuottamisesta Asion asiakkaille.

Asion Online Nettikalentereihin saa nyt helposti liitettyä varausmyynnin. Asio ja Paytrail ovat sopineet kumppanuudesta, jolla Paytrailin maksupalvelu voidaan kätevästi liittää osaksi Asion nettivarauksia.

Paytrail on verkkomaksupalvelu, jonka avulla asiakas voi maksaa Asion kautta tehtävistä maksullisista varauksista ja tuotteista. Maksaminen onnistuu verkossa ja myös mobiililaitteilla. Maksutapoina ovat kaikkien suomalaisten pankkien verkkopankkipainikkeet sekä kattava valikoima vaihtoehtoja korttimaksuihin.

Asion asiakkaana saatte tuntuvan alennuksen Paytrail-maksupalvelun liittämisestä Asion nettivarauksiin. Paytrailin normaali kuukausihinta maksupalvelulle on 59 €/kk. Asion asiakkaanna saatte maksupalvelun käyttöön nettivarauksiin tai nettimyyntiinne hintaan 45 €/kk ja ilman avausmaksua.

Maksupalvelun voi liittää mihin tahansa Asion Online-ohjelmaan, esimerkiksi netissä julkistettuihin tilavarauskalentereihin, varausportaaleihin, vuoromyyntiin tai kurssimyynti-ilmoittautumisiin.

Tarjoamme myös erittäin edistyksellistä uudenlaista maksupalvelun integrointia asiakkaan verkkomaksamiskokemukseen. Maksusivun ohitus -lisäpalvelun avulla maksuvalintasivu ja maksutavat ovat valittavissa suoraan Asion ostoskorista. Lisäpalvelua käytettäessä Paytrailin maksuvalintasivu ja logot yms. jäävät kokonaan näytettävistä maksuprosessista eli tämä myös poistaa yhden välivaiheen maksuprosessista. Maksusivun ohitus on Paytrailin maksullinen lisäpalvelu, jonka hinta on 15 €/kk.

Kysy meiltä lisää maksupalveluiden lisäämisestä Asion tilavarauksiin ja kurssimyyntiin: asio(at)asio.fi


12.12.2017
Musiikkitalo on tilannut Asio Online Nettikalenterin tilojen nettivaraus-toiminnallisuudella.


26.11.2016
Asio kutsuttiin 26.11 järjestettyihin Suomen Taitoluisteluliiton syyskokoukseen esittelemään seuroille Kenttävarausjärjestelmää.

18.11.2016

Aalto Space has landed!

Uusi mobiilisovellus Aalto Space vastaa tilatarpeisiin. Asio Tilavarausohjelmisto keskeisessä roolissa ohjelmistoratkaisussa.


17.11.2016
HJK on tilannut Lemonsoft Taloushallinto-ohjelmisto yhteysohjelmalaajennuksen Asio Kenttävarausohjelmistoon.

04.11.2016
Alavuden kaupunki on tilannut Asio Tilavarausohjelman ja Online Selailukalenterin kuntalaisten liikuntatilojen varauskalentereille.

07.09.2016
Helsingin Taitoluisteluklubi (HTK) on ottanut käyttöön Asio Netti-Feedin luisteluryhmiensä harjoitusajoille.

29.08.2016
Turun Monitoimihalli on ottanut Asio Kenttävarausohjelmiston tuotantokäyttöön Turkuhallin ja Kupittaan hallien jäävuorovarauksille.

01.08.2016
Helsingin Taitoluisteluklubi (HTK) on tilannut Netti-feedin harjoitusvuoroillensa.

29.06.2016
Espoon Jäätaiturit (EsJt) on tilannut Netti-feedin harjoitusvuoroillensa.14.06.2016
Espoon Taitoluisteluklubi on ottanut käyttöön Asion toimittaman Kenttävarausohjelmiston.
Henriikka Aihinen, Toiminnanjohtaja, Espoon Taitoluisteluklubi:

"Asiolla voimme parilla klikillä tuottaa seuratoimintamme pyörittämiseen ja kehittämiseen tarvittavat raportit kuten jaostokohtaiset tilojen kustannusseuranta-raportit sekä valmentajiemme työajan tuntiseuranta-raportit että kaupungin tukihakemuksiin liittyvät tilastotiedot."

Poistimme turhat manuaaliset ja aikaa vievät vaiheet vuorovaraus-prosesseistamme ja kotisivullemme päivittyy nyt kaikkien harjoitteluryhmiemme tapahtumat ja mahdolliset muutokset reaaliajassa varausjärjestelmän Netti-feedeillä."


04.05.2016
Asio Netti-feedi HJK:n kaikkien kenttien ja joukkueiden varaustapahtumista on nyt livenä HJK:n kotisivulla.

31.03.2016
Etelä-Pohjanmaan kesäyliopisto on tilannut Asion Kurssimyyntiohjelmiston.

08.03.2016
Ajantieto on tilannut API-rajapintaan tukeutuvan kurssitarjontaesittelyn osana netti-ilmoittautumisohjelmaa.

28.02.2016
Päijät-Hämeen kesäyliopisto on tilannut Asion Markkinointirekisteriohjelman.

10.02.2016
Grankulla IFK (GrIFK) on ottanut käyttöön Asio-Datan toimittaman Asio Kenttävarausohjelmiston

23.01.2016
Espoon Taitoluisteluklubi on tilannut Asion Kenttävarausohjelmiston.