Asio Matkailuportaali

Asio-Data on tehnyt matkailualan ohjelmistoja vuodesta 1989. Asio Matkailuportaali on suunnattu alueellisille matkailupalveluvälittäjille ja kunnille. Portaalin tarkoitus on havainnollistaa matkailijalle missä häntä kiinnostavat kohteet sijaitsevat. Erityistä huomiota on kiinnitetty kohteiden sijainnin nopeaan ja käyttäjäystävälliseen käsittelyyn.

Asio Matkailuportaali on muokattavissa eri tarpeisiin. Saadaksenne kuvan erilaisista mahdollisuuksista olemme keränneet tälle sivulle muutaman havainnollistavan esimerkin asiakkaillemme kehittämistämme ratkaisuista:

Tekemiämme ratkaisuja

Naantalin Matkailukarttapalvelu

Asiakas: Naantali - Aurinkokaupunki
Tarve: Alueellinen karttapalvelu, jonka avulla matkailija saa helposti tiedon alueen majoituspalveluista, nähtävyyksistä ja tapahtumista sekä pystyy tulostamaan itselleen haluamansa käyntikohdesuunnitelman.

Kuvakaappaus Naantalin Matkailukarttapalvelusta

Katso portaalin esittely
Alueellinen Matkailukarttapalvelu


Helsinki Expert / Hotellikeskus

Asiakas: Helsinki Expert / Hotellikeskus
Tarve: Korkeatasoinen online-hotellivarausjärjestelmä, jonka kautta matkailija voi varata verkossa hotellimajoituksen pääkaupunkiseudulla ja yhä enenevässä määrin myös muualla Suomessa. Hotellien sijainnin on käytävä helposti ilmi ja matkailijan on pystyttävä valitsemaan hotellin palvelutaso. Vain vapaat hotellit ja niiden hinnat näytetään.
Toteutus: Sijoitimme hotellit Helsinki Expertin omille interaktiivisille kartoille. Matkailija valitsee karttarajauksen ja ajankohdan ja saa tuloksena alueen vapaat hotellit.

Kuvakaappaus Helsinki Expertin portaalista

Katso Helsinkin Expertin sivut:
http://www.helsinkiexpert.fi/majoitus/hotellikeskus/


Riga Tours

Asiakas: Riga Tours
Tarve: Selkeä online-hotellivarauspalvelu Riga Toursin verkkosivuilla. Kaikki partnerihotellit näytetään kartalla riippumatta siitä, onko niissä tilaa vai ei. Hintoja ei haluta näyttää vielä etusivulla, vaan vasta varauksen yhteydessä. Jatkossa portaalinomaisuutta lisätään mm. esittämällä tapahtumia, nähtävyyksiä jne.
Toteutus: Sijoitimme Google-kartalle Riga Toursin parterihotellit. Matkailija pääsee lukemaan hotelleista lisätietoja ja varaamaan majoituksen online.

Kuvakaappaus Riga Tours -portaalista

http://www.rigatours.net

Helsinki Expert / Helsinki-kortti

Asiakas: Helsinki Expert / Helsinki-kortti
Tarve: Matkailijan on pystyttävä näkemään missä Helsinki-kortin kohteet sijaitsevat. Kohteita ovat museot, näyttelyt, nähtävyydet, ravintolat yms. Vain ne tapahtumat ja näyttelyt, jotka ovat matkan aikana ajankohtaisia, näytetään kartalla. Helsinki Sightseeing-kiertoajelu pitää voida myös varata online.
Toteutus: Rakensimme kohdeluokituksen, josta matkailija voi valita kiinnostuksensa kohteet toiminnosta "Näytä kartalla". Matkailija voi suunnitella päiväohjelmansa nähtyään kohteiden sijainnit suhteessa toisiinsa. Kohteista pääsee kohteen kotisivuille tai muuhun lisätietoon. Käytimme tähän projektiin interaktiivista Google-karttaa.

Kuvakaappaus Helsinki-korttiportaalista

http://www.helsinkicard.fi

Kokeile demoa

Yhdistelemällä edellämainittuja portaaleja tai lisäämällä toimintoja voidaan esittää mitä tahansa matkailijaa kiinnostavia kohteita. Voitte vapaasti kokeilla rakentamaamme demoportaalia saadaksenne kuvan portaalin toiminnasta:

www.asio.eu/demo/mallorca

Kuvakaappaus Asio matkailuportaalista

Matkailuportaalin pääperiaatteita:

 • ulkoasu tehdään kotisivujenne näköiseksi.
 • voidaan käyttää nopeaa Google-karttaa, tai omia karttapohjianne.
 • oleellinen informaatio on näkyvissä yhdellä ruudulla.
 • portaalista voidaan ohjata matkailija eteenpäin esimerkiksi kohteen kotisivuille.
 • online-hotellivarausmahdollisuus. Saatavuuksien ja hintojen ylläpito voi tapahtua joko hotellien itsensä taikka varausorganisaation toimesta.
 • portaaliin kuuluu ylläpitotyökalu, jolla pääsette itse lisäämään, muokkaaman ja poistamaan portaalin tietoja. Myös hotellit saavat työkalun, joilla hinta- ja saatavuustietojen päivitys käy nopeasti.
 • voidaan näyttää joko kaikki hotellit tai vain vapaana olevat hotellit.
 • sopii sekä yksityisille että kunnallisille matkailuorganisaatioille
 • mobiilikäyttö kehitteillä.
 • kielet: suomi, englanti ja espanja. Pyynnöstä myös ranska, saksa, italia ja ruotsi.
 • voitte aloittaa halutessanne yksinkertaisella portaalilla, toimintoja voidaan lisätä myöhemmin.

Toimimalla pienellä organisaatiolla pystymme mukautumaan nopeasti ja joustavasti asiakkaidemme tarpeisiin. Ottakaa yhteyttä niin suunnitellaan yhdessä tarpeisiinne sopiva matkailuportaali.

Kokemuksemme

Asio-Data Oy:lla on kahdenkymmenen vuoden kokemus erityyppisten varausohjelmistojen kehittämisestä. Referenssimme Suomessa ja ulkomailla

Lisätietoja Asio-ohjelmista:

Myynti ja tekninen tuki: sähköpostilla asio@asio.fi tai puhelimitse 09 682 2929